Taman Negara Gunung Ledang

Helo. Sori baru update. Agak lama aku tinggalkan dunia blog. Cewahh. Poyo lah. Aku pun nyampah. Bukan apa, masuk semester lepas, aku memang bizi. Buat assignment, test, final. Bukan tade masa, tapi masa banyak dihabiskan untuk berdatingggg. Weewiit. hehe. Ok, aku nak cerita kisah aku LI kt sini. Ni baru sebulan kat sini. Not bad. Staff and pemandangan kat sini memang cantik. Aku tidor kt chalet 2, rumah staf pompuan. Tapi staf pompuan nye soghang je kat rumah ni. 



Uhm, budak LI lain pun ada gak. 2 dari Poli, soghang dr Instedt. Aku dr UPM, bersama2 dengan dua lagi rakan lain. Soghang tu pakwe aku. Alhamdulillah. sama tempat. Kuikui. Lg sorang gegirl sket hahahahhaa. Fakira. First day sampai macam sedih je. Sebab jauh dari family. Tp masuk 2nd week, aku dah boleh adapt suasana kat sini. Malam2 kadang pegi jalan2/lepak2/minum2/makan2 kat luar. Xpun lepak depan rumah. Cerita hantuuu. Wuih, hantu kat sini banyak. ahahhahaha. Takut tak? Meh terai. Aku pun takut gak. Terjaga malam memang aku tak bukak mata. Fyi, aku ni sorang yg penakut. Makin lama makin penakut. Nak pegi dapur pun aku ajak member teman. Nak masak telur pun tal berani. Berteman seh! haha. Tahap kebabab dah wei. Sampai tu skali perasaan takut aku kt tengah hutan ni. Hehe. Aktiviti aku kt sini lebih kurang mcm staff2 lain, cuma ada tambahan. Aku kena buat report. Standard lah kan, report and diari bagai. Takut wa duk lepak2 tak buat keje. Ada one day uh, aku gi naik puncak. Buat inventori Orkid Selipar. Cantik siod. Aku pun tertarik dengan daun and bunga dia. Nah, ni bunga dia. Spesis ni kita kena jaga. Sebab diancam kepupusannya. Takkan korang taknak anak cucu cicit korang tengok bunga ni. Hok aloh! 



Then ni pemandangan and kenangan aku bersama dak2 LI yang lain. Hehe.



Ha, ni aku jumpa semalam. Depan rumah arnab. Cakap pasal arnab, arnab kt sini ada 4 ekor yang dipelihara. Then, then, then,,, ada sekor Landak. Namanya Bujang. Orang kata jinak. Aku takat bagi makan tu tahan lah lagi. nak pegang? Ughhhh,,, tak berani kak! Haha.


 Nanti aku bakal daki Gunung Ledang. Best kan. Jeles tak? Jangan jeles. Korang boleh datang sini. Apa aktiviti pun boleh. Nah, bukak je web ni. http://tamanhutanlagenda.blogspot.com.  Apepun, nnt aku update lagi taw. Nak sambung baca Novel. hehe. Chow..

2 comments:

pika said...

waa bestnye sambil LI sambil makan angin hehe. sambil dating :P

Fairuz Fazilah said...

hehee. Rezekii :PP